45 Jokeria pakan päältä

45 Jokeria pakan päältä

Jokerihistoriaan on mahtunut monia tähtipelaajia. Heistä jokainen on ollut joukkueelle arvokas omalla tavallaan. Punakeltaisilta historialehdiltä löytyy niin huippumaalivahteja, luotettavia puolustajia sekä taitohyökkääjiä. Kaikki tällä sivulla esiteltävistä 45 pelaajasta on pelannut Jokereissa sydämellään.

Alla olevat tekstit on lyhennetty 45 jokeria pakan päältä -kirjasta, jonka kirjoitti Matti Hannula Jokereiden 45-vuotisen historian kunniaksi vuonna 2012. Pelaajat ovat alla aikajärjestyksessä, joka on määräytynyt sen mukaan, milloin pelaaja on pelannut ensimmäisen sarjaottelunsa Jokerien edustusjoukkueessa.

Tilastorivit ovat SM-sarjaa (1967 – 1975) tai SM-liigaa (1975 – 2012), mikäli ei tähtiviittein ole toisin mainittu. Kausisarakkeissa on ensin runkosarjan ottelut, sitten tehopisteet (maalit + syötöt = yhteensä) ja niiden perässä rangaistusminuutit. Samalla rivillä runkosarjasaldojen perässä on samassa järjestyksessä mahdollisten pudotuspelien tai nousu- / putoamiskarsintaotteluiden saldot ko. kaudelta.

Maalivahtien tilastosarakkeet on selitetty jokaisen maalivahdin kohdalla erikseen, koska maalivahtien torjuntatilastointi on vuosien saatossa muuttunut. Maalivahtien pudotuspelit ja nousu- / putoamiskarsintaottelut ovat omalla rivillään ko. kauden runkosarjatilaston jälkeen. Kausikohtaisten tilastojen alla on mainittu pelaajan henkilökohtaiset palkinnot, tunnustukset tai meriitit pelkästään niiltä kausilta/vuosilta, jolloin hän on edustanut Jokereita.

Muutaman tilastopuutteen paikkaamiseen ei valitettavasti löytynyt apua edes SM-liigan pöytäkirja-arkistosta. Suomen Jääkiekkoleijona -aatelointeja ei ole mainittu, koska aatelointiin oikeuttaneet meriitit koostuvat monella pelaajalla myös muualla kuin Jokereissa saavutetuista ansioista.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin