Lindbäck pelaa maalilla – tässä perjantain kokoonpano

Jokerit kohtaa perjantai-illan kotiottelussaan Sibir Novosibirskin klo 18.30. Helsinkiläisten maalilla pelaa Anders Lindbäck. Henri Ikonen taas pelaa kauden avausottelunsa.

Jokerit palaa 16 päivän pelitauolta illalla. Viime viikon joukkue vietti karanteenissa, joka purettiin viikonloppuna. Maanantaista torstaihin pelaajat ovat huhkineet yhteisharjoituksissa ja perjantai-iltana pitkä odotus ja pelittömyys vihdoin päättyvät.

Jokerit pelasi viimeksi 9.9. kotona Neftehimikiä vastaan ja otti tyylipuhtaan 6-0-voiton. Lindbäck torjui nollan ja jatkaa siis maalilla myös Sibir-pelissä. Hyökkääjä Ikonen ei esiintynyt kahdessa ensimmäisessä runkosarjapelissä ja pääsee nyt ensimmäistä kertaa irti tällä kaudella.

Kokoonpanon ulkopuolella ovat puolustajat Niklas Friman ja Jakub Krejčík sekä hyökkääjät Saku Mäenalanen ja Eeli Tolvanen. Viikonloppuna sopimuksen tehnyt Peter Regin ei ole vielä liittynyt joukkueen vahvuuteen. Konsta Hirvonen taas palasi loukkaantumisen jäljiltä takaisin kehiin torstaina, kun Kiekko-Vantaa murskasi Mestis-avauksessaan FPS:n 9-0. Jokereiden sairastuvalla on täten siis enää Aleksi Halme, jonka paluuajankohta on arvioitu marraskuun maajoukkuetauon tienoille.

Sibir on ottanut seitsemässä pelaamassaan ottelussa yhdeksän pistettä ja on itäisessä konferenssissa seitsemäntenä. Joukkue pelasi viimeksi keskiviikkona Pietarissa, jossa se kukisti SKA:n 4-1. Siperialaisryhmän riveissä nähdään neljä suomalaispelaajaa: maalivahti Harri Säteri, puolustaja Jyrki Jokipakka sekä hyökkääjät Juuso Puustinen ja Mikael Ruohomaa.

Jokereiden ja Sibirin välinen ottelu alkaa Hartwall Arenassa klo 18.30. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Muistathan myös tapahtumaohjeistuksen saapuessasi hallille.

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
13 Julius Junttila – 48 Henri Ikonen – 25 Henrik Haapala
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
6 Jesse Joensuu (A) – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C) 

44 Mikko Lehtonen – 64 Jonathan Pudas
50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 90 David Sklenicka

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021