Janis Kalnins

#98

Janis Kalnins

  • SYNTYNYT: 13.12.1991, Limbazi, Latvia
  • PITUUS: 182 cm
  • PAINO: 87 kg
  • KÄTISYYS: Left
  • JOKEREISSA: 1. kausi
  • SOPIMUS: 2020 (+optio 2021)

Kaksi vahvaa kautta Dinamo Riiassa pelannut latvialaismaalivahti Janis Kalnins siirtyi Jokereihin kaudeksi 2018-19.

Kalnins, 26, on pelannut kahdella viime kaudella Dinamo Riian KHL-joukkueessa yhteensä 72 runkosarjaottelua. Torjuntaprosentti näissä kamppailuissa on 92,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,24. Latvialaismaalivahti on edustanut maataan kolmesti MM-kisoissa, viimeksi keväällä 2017.

Kaudella 2010-11 Kalnins edusti Metalurgs Liepajaa, jonka riveissä hän voitti Latvian mestaruuden ja nuorukainen valittiin myös koko sarjan parhaaksi maalivhadiksi. Ennen KHL-vuosiaan Kalnins pelasi kotimaansa lisäksi kolme kautta Erste Ligaa, jossa on joukkueita Unkarista, Itävallasta ja Romaniasta.

Kalnins on Jokereiden historian neljäs latvialaispelaaja Rodrigo Lavinsin, Aigars Ciprussin ja Arturs Kuldan jälkeen.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin