Oliver Lauridsen

#7

Oliver Lauridsen

  • SYNTYNYT: 24.3.1989, Gentofte, Tanska
  • PITUUS: 197 cm
  • PAINO: 106 kg
  • KÄTISYYS: Left
  • JOKEREISSA: 3. kausi
  • SOPIMUS: 2020

Miltei kaksimetrinen tanskalaispelaaja liittyi Jokereiden vahvuuteen voitettuaan Ruotsin ja CHL:n mestaruudet Frölundassa.

Lauridsen siirtyi seitsemän Pohjois-Amerikassa vietetyn vuoden jälkeen kaudeksi 2015-16 Ruotsin SHL:n Frölunda Indiansiin. Joukkue voitti niin Mestareiden liiga CHL:n kuin Ruotsin mestaruuden. Lauridsen pelasi SHL:ssä 42 ottelua runkosarjassa ja kaikki 16 playoff-peliä. Otteitaan kauden mittaan jatkuvasti parantanut puolustaja oli pudotuspeleissä joukkueensa taklaustilaston kolmonen ja blokeissa kakkonen.

NHL:ssä tanskalaisjärkäle on pelannut 16 ottelua Philadelphia Flyersin paidassa. Näissä peleissä luotettava puolustaja pääsi juhlimaan myös kahta tekemäänsä maalia. Hän pelasi Flyersin organisaatiossa kaikkiaan neljällä kaudella. AHL:ssä Lauridsen sai tililleen 264 ottelua, joissa syntyi 9+25=34 pistettä.

Lauridsen on edustanut kotimaataan Tanskaa juniorimaajoukkueista lähtien. Hän on lisäksi pelannut miesten tasolla neljissä viime MM-kisoissa. Keväällä 2013 hänet valittiin yhdeksi joukkueen kolmesta parhaasta pelaajasta MM-turnauksessa. 

Lauridsen muutti Ruotsiin pelaamaan jääkiekkoa nuorena poikana ja edusti mm. Rögleä ja Linköpingiä junioreissa. Kaudeksi 2008-09 hän siirtyi Yhdysvaltoihin pelaamaan yliopistokiekkoa St. Cloudiin. Lauridsen pelasi St. Cloudissa kolme vuotta, kunnes siirtyi hänet kesällä 2009 varanneen Philadelphia Flyersin riveihin.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin