Punakeltainen historia alkoi 1967

Punakeltainen historia alkoi 1967

Helsingin Jokerit ry:n virallista syntymäpäivää voidaan viettää varsinaisesti lokakuun 27. päivänä, sillä tuona päivänä vuonna 1967 pidettiin seuran perustamiskokous, jolloin rakennusmestari Aimo Mäkinen ja maalarimestarit Eino Syrjänen ja Reino Vilen raapaisivat nimensä seuran perustamisasiakirjan alle. 

Uusi yhdistys perustettiin Töölön Vesan jääkiekkotoiminnan pohjalle, kun tilanne ja aika niin helsinkiläisessä jääkiekossa vaati.

Suuri yleisö sai tietää jokereista vasta 6. päivä marraskuuta 1967, kun Nya Pressen julkaisi uutisen uudesta jääkiekkoseurasta. Jokerien historiikin kirjoittaneen Seppo Aallon mukaan oli varsin ironista, että tieto Jokereista levisi jääkiekkomaaimaan ruotsalaisuuden päivänä ja vielä ruotsinkielisessä lehdessä. Kielikysymys kun ei ole ollut vähäinen asia helsinkiläisessä jääkiekossa.

Uutisessa kerrottiin selkeästi, että Töölön Vesa oli pakotettu lopettamaan jääkiekkojaostonsa taloudellisten vaikeuksien takia, ja että rakennusmestari Aimo Mäkinen oli selvittänyt Vesan velat, ja että kaikki Vesan entiset pelaajat johtetähtensä Timo Turusen johdolla siirtyvät uuteen seuraan nimeltään Jokerit.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin