Tehokkuus jälleen huippuluokkaa – ”Pystytään parantamaan”

Jokerit rypisti Sibiristä 5-2-voiton Helsingissä 16 päivää kestäneen pelitauon jälkeen. Helsinkiläisten paras terä oli ymmärrettävästi vielä kateissa, mutta maalinteon tehokkuus oli jälleen erittäin hyvällä tasolla.

Jokerit – Sibir Novosibirsk 5-2 (0-1, 3-1, 2-0) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit oli avauserän jälkeen 0-1-tappiolla, vaikka hallitsi tapahtumia kaukalossa. Toisessa erässä Brian O’Neillin ja David Sklenickan pikamaalit käänsivät edun helsinkiläisille, mutta Sibir tuli vielä tasoihin.

Helsinkiläisten voittomaali syntyi toisessa erässä, kun Marko Anttila ohjasi vastaiskusta Jesse Joensuun syötön verkkoon. Päätöserässä paketti pysyi tiiviinä ja Nicklas Jensenin 4-2-osuma toi helpotusta. John Norman viimeisteli päätöslukemat tyhjiin ja rikkoi 100 KHL-tehopisteen rajapyykin urallaan.

-Hyvin lähdettiin liikkeelle, mutta sen jälkeen oltiin kamppailupelaamisessa vähän perässä. Toisessa erässä kaksi nopeaa maalia antoivat vähän väärän kuvan pelistä, mutta kolmanteen saatiin rivit kasaan. Haluttiin voittaa tämä peli, summasi päävalmentaja Lauri Marjamäki.

Kauden avausmaalinsa tehnyt Anttila myönsi, että tyylipisteitä Jokerit ei perjantai-illasta saanut, mutta sarjapisteet tulivat ansaitusti. Pelituntumaan pääsemisen kanssa oli tekemistä pitkän tauon jäljiltä.

-Ei se paras mahdollinen tietenkään ollut, mutta ammattilaisia tässä ollaan ja on tehtävämme valmistautua hyvin. Mielestäni peliin lähtö oli itse asiassa ihan hyvä. Sieltä varmaan saatiin voiton siemen tänään, Anttila mietti.

Anders Lindbäck torjui toisen voittonsa peräkkäin ja otti illan aikana 23 torjuntaa. Erityisesti toisessa ja kolmannessa erässä ruotsalainen sai tehdä muutaman todellisen huippupelastuksen. Lindbäck on osoittanut luotettavuutensa heti kauden alussa.

Jokerit on pelannut KHL:ssä tällä kaudella nyt kolme peliä ja voittanut ne kaikki. Sunnuntaina testi kovenee entisestään, sillä vieraaksi saapuu TsSKA Moskova. Ottelu alkaa klo 16.00.

-Vastaan tulee huippujoukkue, joka on todella tiivis, joten myös meidän pitää olla tiivis. Sitä varmasti pystytään tästä pelistä parantamaan ja kiekollista huolellisuutta, niin saadaan voitto seuraavastakin pelistä, Anttila mietti.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021