“Jokerien paluu oli veret seisauttava” – Miten tästä eteenpäin?

JOKERIT PODCASTIN haastattelussa ovat pääomistaja Mikko Saarni ja fani Ville Pyöttiälä.

”Jokereiden comeback, paluu tähän markkinaan oli veret seisauttava.”

Näin kuittaa fiiliksensä Jokereiden ensimmäisestä Mestis-kaudesta pitkän linjan Jokerit-fani Ville Pyöttiälä. Jokerit Podcastissa vuodesta 1992 Jokereita kannattanut Ville käy läpi tuntojaan kauden ajalta. Siitä lähtien, kun Jokerien edustusjoukkue kesällä 2023 luisteli jäälle Rauman Pitsiturnauksessa, on hänellä päällimmäisenä ollut ilo siitä, että vuoden tauon jälkeen Jokerit on ylipäätään olemassa ja sen edustusjoukkue pelaa kotimaisessa sarjassa.

”Se tunneside, mitä ihminen kokee, kun on se oma joukkue ja Jokereiden logo tuossa noin…. ei sitä… me voitais puhua viisi tuntia, mutta kun sanat ei riitä kuvaamaan sitä.”

Ilo pelkästään joukkueen olemassaolosta on yhä niin pinnalla, ettei Pyöttiälää edes harmita se, että kausi loppui jo puolierävaiheessa Kokkolan Hermestä vastaan. Tai tietysti se harmittaa, mutta ei siinä määrin kuin Jokerien ratkaisevat tappiot ja varhaiset kesälomat ovat joskus aikaisemmin harmittaneet.

Nyt Jokerit on olemassa, ja tähtää tulevaisuuteen mitä määrätietoisimmin. 

Millä keinoin? Minkälaisin askelmerkin tulevaan kauteen sekä mahdollisesti lähivuosina myös jääkiekon SM-liigaan sitten tähdätään?

Tästä puhuu Jokerit-podcastissa myös Jokerien pääomistaja, Jokerit Helsinki Oy:n pääomistaja Mikko Saarni. Tavoitteet ovat selvät, Jokerien on parannettava sekä taloudellisesti että urheilullisesti tästä kaudesta.

Taloudessa Jokerit on päätynyt kiinnostavaan ratkaisuun: seura on mukana muutamassa yrityksessä, joiden yhteisenä tavoitteena on laajentaa ja tukevoittaa Jokerien taloudellista kivijalkaa. 

Fanituotemyynnistä vastaa Jokerien omistama erillinen yhtiö, ottelutapahtumista vastaa puolestaan tapahtumayhtiö Red Carpet Event, jossa Jokerit on mukana osaomistajana. Lisäksi Jokerien omistajiin kuuluva elokuvatuottaja Markus Selin vaikuttaa Ilmala Entertainmet -firmassa, jonka taiteellisena johtajana toimii Arttu Lindeman. Ilmala Entertainmentin ydintoimialaa on urheilumarkkinointi lähinnä sosiaalisessa mediassa.

Saarnin mukaan malli on haettu menestyvimmiltä suomalaisista jääkiekkoseuroilta, joita yhdistää se, että jääkiekkotoimintaa tuetaan joidenkin muiden alojen yrityksillä.

”Me uskotaan, että tämä on se tapa, miten uutta organisaatiota kannattaa rakentaa”, Saarni sanoo Jokerit-podcastissa.

”Tätä kautta saadaan taloudellista vakautta seuraan niin, ettei olla vain jääkiekon varassa.”

Iso tavoite on myös sanottu ääneen jo aikaisemmin: runsaan vuoden kuluttua, syksyllä 2025 Jokerit tähtää jääkiekon SM-liigaan. Moni asia on kuitenkin auki lähtien muun muassa SM-liigan karsintasarjasta – vielä ei ole uutisoitu, miten se järjestetään. Pelataanko SM-liigan runkosarjassa huonoiten sijoittuneiden kesken karsintapelejä ennen ottelusarjaa Mestiksen mestareita vastaan? Onko tässä varsinaisessa pudotuspelisarjassa tarkoitus pelata paras seitsemästä-ottelusarja? 

Joka tapauksessa Jokerit pyrkii kokoamaan sellaisen joukkueen, jolla se pääsisi näitä pelejä pelaamaan. Mestiksen mestarillehan nämä karsintapelit on luvattu.

”Lähtökohta meillä on se, että me rakennetaan joukkue, jolla on realistinen ja hyvä mahdollisuus taistella Mestiksen mestaruudesta”, Saarni sanoo.

Saarni puhuu Jokerit-podcastissa myös Mestiksen puheenjohtajan tehtävistään ja niiden tuomista näkökulmista suomalaiseen jääkiekkoon ja huippukiekkoilusarjojen sarjajärjestelmiin. 

Jokerit-podcastin toimittaa Pasi Kostiainen.

Edellinen
Edellinen

Viimeiset game worn -paidat huutokaupassa

Seuraava
Seuraava

Valkoisia game worn -paitoja huutokaupassa