Tikkurilassa nähtiin maali-ilottelua – Jokerit 5–3-voittoon

Jokerit nappasi harjoituskauden ensimmäisen voittonsa perjantaina Tikkurila Areenalla, kun vastaan asettui harjoituskaudella jo toistamiseen Kiekko-Vantaa. Jokerit vei ottelun voiton maalein 5-3.

Jokerit aloitti ottelun väkevästi. Ensimmäinen maali lyötiin taululle jo ennen ensimmäisen peliminuutin täyttymistä. Avausosumasta vastasi Otto Karvinen ja maalin syöttäjiksi merkittiin Rasmus Lahnaviik ja Jesse Liuksiala. Kun ottelua oli pelattu neljä minuuttia, iski Samuel Salonen Oskari Kalajanniskan ja Saku Forsblomin alustuksesta numeroiksi jo 2-0. Kiekko-Vantaa tuli ensimmäisessä erässä vielä maalin päähän, mutta Liuksiala kasvatti pistepottiaan laittamalla kiekon reppuun ajassa 16:24 ja ensimmäisen erän jälkeen taululla komeili luvut 3-1. Kolmannen maalin syöttäjät Haakana ja Forsblom.

Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Jokerit kasvatti johtoaan lukuihin 4-1, kun toista erää oli pelattu 2,5 minuuttia. Maalintekijänä tällä kertaa Aatu Wulff. Kiekko-Vantaa kavensi jälleen eron kahteen maaliin ja kolmanteen erään startattiin lukemista 4-2. Kolmas erä oli kovaa vääntöä ja Kiekko-Vantaa tuli vielä maalin päähän (4-3), mutta Lahnaviik tyylitteli lopulta ottelun lopputulokseksi 5-3 ajassa 57:47.

Jokereiden esitys oli huomattavasti pirteämpi, kuin viime viikon harjoituskauden avausottelussa. Päävalmentaja Tero Määttä oli ottelun jälkeen pääosin tyytyväinen siihen, mitä kentällä näki.

– Huima parannus peli-ilmeeseen, saatiin raikkautta näkyviin ja luistinkin liikkui paremmin. Sitä kautta pelikin näytti paremmalta.

– Kokonaiskuvaan voi olla tyytyväinen, saatiin sellaisia asioita näkyviin, mitä on haettu tällä viikolla. Voitto on aina voitto, sitäkin pitää harjoitella ja opetella voittamaan. Olen tyytyväinen, pohti Määttä heti ottelun päätteeksi.

Päävalmentaja löysi luonnollisesti myös parannettavaa.

– Oman pään puolustuspelaamisessa sattuu liikaa vielä kömmähdyksiä, unohduksia ja kaksinkamppailujen tappioita. Vantaa oli tänään vahva hyökkäysalueella, oltiin välillä pulassa. Onneksi oltiin tänään tehokkaampia, Määttä kommentoi.

Pisteet
#14 Jesse Liuksiala 1+2=3
#21 Otto Karvinen 1+1=2
#20 Rasmus Lahnaviik 1+1=2
#47 Saku Forsblom 0+2=2
#9 Samuel Salonen 1+0=1
#28 Aatu Wulff 1+0=1
#77 Santeri Haakana 0+1=1
#19 Oskari Kalajanniska 0+1=1
#89 Robin Laukkanen 0+1=1
#13 Lauri Saastamoinen 0+1=1

Edellinen
Edellinen

Valtteri Filppula palaa Helsingin Jokereihin – “Minulle tässä oli vain yksi vaihtoehto”

Seuraava
Seuraava

Harjoituskausi jatkuu Tikkurilassa – kokoonpano illan otteluun