Jokerit mukaan Liike on lääke -hankkeeseen

Vain kolmasosa lapsista ja nuorista liikkuu riittävästi. Tutkimusten mukaan lähes 40 prosentilla lapsista ja nuorista fyysinen toimintakyky on mahdollisesti terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla*.

Jokerit liittyy mukaan K-ryhmän Liike on lääke -hankkeeseen kannustamalla lapsia ja nuoria liikkeelle yhdessä Suomen Palloliiton, Suomen Koripalloliiton, Suomen Tennisliiton, muiden juniorijääkiekkoseurojen ja JVG:n kanssa. Yhteistyön myötä Jokerit ja K-ryhmä käynnistää LIIKE-kouluhaasteen, jonka tavoitteena on aktivoida alakouluja mukaan matalan kynnyksen liikuntahaasteeseen ja tavoittaa tällä toiminnalla yli 4000 lasta. Liikuntahaaste näkyy alakoulujen lisäksi vahvasti myös sosiaalisessa mediassa sekä Jokereiden ottelutapahtumissa kauden aikana.

Jokereiden hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarni korostaa lasten ja nuorten liikunnan merkitystä.

"Lasten ja nuorten liikunta on luonnollisesti todella tärkeä aihe meille ja aloitimmekin jo viime vuonna Jokerit Liikuttaa -kampanjan, jolla aktivoimme lapsia liikkumaan. Nyt voimme yhdessä K-ryhmän kanssa laajentaa toimintaa Liike on lääke -hankkeen kautta. Haluamme aktivoida kaikenlaiseen liikuntaan, oli se sitten seuratoiminnan, tavoitteellisen kilpaurheilupolun tai muuten vapaa-ajan kautta tapahtumaa aktiivisuutta. On hienoa olla mukana tällaisessa tärkeässä hankkeessa”, kommentoi Saarni.

Samalla linjalla on myös helsinkiläisen K-Supermarket Arabian kauppias Ville Hämäläinen, joka tukee Jokereiden Mestis- joukkuetta.

On hienoa olla mukana tärkeällä asialla lasten ja nuorten liikuttamiseksi. Olen itse saanut mahdollisuuden liikkua pienestä asti jääkiekon ja jalkapallon parissa. Koen, että liikkumisen kautta olen saanut loistavat lähtökohdat niin yrittäjänä kuin perheenisänä toimiselle. Kannustan kaikkia liikkumaan!”, sanoo Hämäläinen


Iloa, innostusta ja esimerkillä inspiroimista

Lajien rajat ylittävä yhteistyö tähtää pitkäjänteisesti lasten ja nuorten liikuttamiseen sekä pitämiseen liikunnan parissa. Hanke rakentaa uudenlaista lähestymistä lasten ja nuorten liikkumiseen siten, että se kannustaa kaikenlaiseen liikkumiseen. Tavoitteellisen seuratoiminnan ja kilpaurheilupolun lisäksi liikkuminen voi olla paljon muutakin: pelaamista ja puuhaamista, leikkimistä ja höntsäämistä. Tarvitaan iloa, innostusta ja esimerkillä inspiroimista. 

”Liike on lääke parempaan elämään. Haluamme osoittaa, mitä kaikkea hyvää liikunta tuo lapsille ja nuorille ja luoda näin positiivista muutosta, joka vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin nyt ja huomenna. Kun maalina on terveempi Suomi, peli pitää avata siellä, missä se muutos on mahdollista tehdä eli lasten ja nuorten keskuudessa. Me K-ryhmässä tunnemme suomalaisten arjen ja haluamme tukea sitä, lajiliitot ja seurat puolestaan tuntevat lasten ja nuorten liikkumisen ja liikuttamisen”, kertoo K-ryhmän viestintäjohtaja Karoliina Partanen.

Lue lisää hankkeesta: https://www.k-ryhma.fi/liikeonlaake


*Lasten ja nuorten liikuntakäyttäytyminen Suomessa - LIITU-tutkimus
*Valtakunnalliset fyysisen toimintakyvyn Move!-mittaustulokset 2023. Opetushallitus ja opetus- ja kulttuuriministeriö 2023.


Lisätietoja yhteistyöstä:

Helsinki Jokerit Oy
Mikko Saarni, Hallituksen puheenjohtaja, +358 44 535 6699, mikko.saarni@jokerit.fi

K-ryhmä
Heidi Jungar, VP, Brand & Sponsorships, +358 10 532 2228, heidi.jungar@kesko.fi

K-ryhmän viestintä (ma-pe klo 9–16)
+368 10 53 50200, viestinta@kesko.fi

Edellinen
Edellinen

Jaakko Heikkinen palaa Jokereihin - ”Isokokoinen, taitava ja peliälykäs pelaaja”

Seuraava
Seuraava

Meet & Greet x Locker Room Sale – Stadikalla lauantaina 7.9.