Ottelukooste: Jokerit 4–0-voittoon Rovaniemellä – “Jämäkkä esitys”

Jokerit haki lauantai-iltana Rovaniemeltä revanssivoiton RoKista. Eilinen kirvelevä tappio jätettiin taaksepäin ja Jokerit palasi vahvasti kukistaen RoKin selkein luvuin 4–0.

Jokerit aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi jo ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon. Ensimmäisestä osumasta vastasi ylivoimalla Jaakko Heikkinen, joka viimeisteli avausmaalin Riku Tuomolan ja Samuel Salosen esityöstä. Sama kolmikko oli jälleen asialla, kun Salonen tarjoili herkkusyötön Tuomolalle, joka pääsi viimeistelemään Jokerit kahden maalin johtoon.

Heikkinen iski illan toisen maalinsa ylivoimalla ottelun toisessa erässä ajassa 31:08, jälleen Tuomolan ja Salosen syötöistä. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteesta 0–3. Jokerit jatkoi kolmen maalin johdosta huolimatta tarkkaa puolustamista ja vaarallista hyökkäämistä. Ville Vainikainen (Jeskanen, Salonen) kasvatti johdon neljään maaliin ajassa 45:39 ja Jokerit vei ottelun luvuin 4–0.

Päävalmentaja Risto Dufva oli tyytyväinen joukkueen otteisiin läpi ottelun. Eilen tehottomasta ylivoimapelistä kärsinyt joukkue onnistui tänään myös ylivoimalla.

– Eilisestä jäi parannettavaa monellakin sektorilla ja pystyttiin niitä parantamaan tänään. Viilattiin peliä eilisestä vähän toisenlaiseksi ja se tuntui toimivan tänään. Jämäkkä esitys. Erityisesti lämmittää viimeisen erän otteet, pelattiin kolmen maalin johdosta huolimatta hyvää puolustamista ja hyökättiin vaarallisesti. Meidän ylivoimapeli oli tänään paljon vaarallisempaa kuin eilen, siitä on tietysti iso apu, kommentoi Dufva.