Ottelukooste: Forslund ratkaisi voiton IPK:sta jatkoajalla - “Olimme suoraan sanottuna ylivoimaisia”

Jokereiden ja IPK:n välinen torstai-illan jännitysnäytelmä sai arvoisensa päätöksen, kun Alexander Forslund ratkaisi voiton Jokereille jatkoajalla.

Ottelusta ei tunnetta ja tilanteita puuttunut. Maalittoman avauserän jälkeen toista erää värittivät Jokereiden jäähyt. Ensiksi Riku Tuomola istui kaksiminuuttisen korkeasta mailasta, jonka jälkeen Valtteri Filppulalle tuomittiin kakkonen kampituksesta. IPK tarvitsi vain kymmenen sekuntia ylivoimaa viidellä kolmea vastaan, kunnes Santeri Sulku laukoi ottelun avausmaalin.

Tuomola joutui heti perään uudelleen kakkoselle, ja IPK onnistui jälleen kahden pelaajan ylivoimalla. Tällä kertaa maalintekijänä toimi Samuel Timonen.

Jokerit onnistui kavennuksessa vielä ennen toista erätaukoa. Emil Kuusla teki esityön ja Onni Lind runnoi kiekon maalin edustalta IPK-maaliin.

Kolmannessa erässä oli IPK:n vuoro sortua jäähyilyyn ja Jokereiden vuoro käyttää ylivoima hyväkseen. Jaakko Heikkinen kaivoi aloitusvoiton, ja kiekko päätyi Tuomolan kautta Samuel Saloselle. Salosen veto painui vastustamattomasti ohi IPK-vahti Oskari Parviaisen, ja ottelun ratkaisu venyi jatkoajalle.

Siellä Jokerit oli hallitseva osa puoli. Ratkaisu nähtiin ajassa 63.31, kun Forslund onnistui viimeistelyssä ja varmisti kotijoukkueelle kaksi pistettä.

Jokereiden päävalmentaja Risto Dufva oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tyytyväinen joukkueen tekemiseen.

- Ei voi moittia joukkuetta tänään. Meidän tilastojen mukaan maalipaikat olivat tasaviisikoilla 21-2. Olimme suoraan sanottuna ylivoimaisia. Osoitimme sitkeyttä, emmekä saaneet maaleja helpolla, mutta teimme tarvittavat.

- Ilman huolimattomia jäähyjä toisessä erässä, jossa viidellä kolmea vastaan tuli kaksi maalia, uskon että meillä olisi piste enemmän. Todella vahva esitys joukkueelta, joten sillä tavalla voi olla tyytyväinen.