Ottelukooste: Jokereille yksi piste viikonlopun ensimmäisestä RoKi-kamppailusta

Jokerit joutui tyytymään viikonlopun ensimmäisessä RoKi-kamppailussa yhteen pisteeseen perjantaina Lappi Areenalla. RoKi vei voiton lopulta voittolaukauskisan jälkeen 4-3.

Jokereiden päävalmentajan Risto Dufvan mukaan joukkue kaatui ottelussa toisen erän tehottomaan ylivoimapelaamiseen.

- Peli oli tasainen alusta loppuun saakka, mutta jotenkin me lankaannuttiin siihen tehottomaan ylivoimaan toisessa erässä. Kannoimme sitä kuormaa varsinkin sen erän loppuun saakka. Viimeinen erä oli kelpo peliä meiltäkin, kotijoukkue vain syttyi taistelemaan onnistuneiden alivoimien kautta, hän totesi ottelun jälkeen.

RoKi meni ottelussa ensimmäisen kerran johtoon Kishaun Gervaisin osumalla avauserässä, mutta Samuel Salosen tyly viimeistely vastahyökkäyksestä tasasi tilanteen 1-1:een ennen ensimmäistä erätaukoa.

Toisessa erässä Jokerit sai ylivoimaa runsaasti, kun RoKi nappasi peräti viisi kaksiminuuttista. Vieraat pääsivät pyörittämään kahdesti peräkkäin viidellä kolmea vastaan, mutta tulos jäi molemmilla kerroilla laihaksi.

Kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 3-3, kun Jesse Liuksiala ja Valtteri Filppula onnistuivat toisessa erässä maalinteossa. Liuksialan maali syntyi tasakentällisin ja Filppulan siirretyn rangaistuksen aikana. RoKilta erässä onnistuivat Gervais toistamiseen sekä Tomi Alanko.

Kolmas erä oli ottelun tasaisin. Molemmilla oli paikkansa ratkaista ottelu, mutta erässä jäätiin ilman tilastomerkintöjä.

Illan voittaja löytyi vasta voittolaukauskisassa. Siellä RoKi oli vahvempi ja vei lisäpisteen kahdella onnistuneella ratkaisullaan.

- Piste kuitenkin tänään puristettiin, mikä ei sinällään ollut väärin. Aika tasaisesti pelitapahtumat menivät. Tällainen kapina tänään, ja huomenna jatketaan uusin ajatuksin, Dufva pohti.

Joukkueet mittelevät vastakkain uudestaan Lappi Areenalla heti huomenna lauantaina. Ottelu alkaa klo 17.