Ottelukooste: Tehoton Jokerit jäi pisteittä Turussa - “Yhtä maalia enempää meille ei suotu”

Turun Kupittaalla nähtiin jälleen tapahtumarikas Mestis-kamppailu, kun Jokerit taipui TUTO Hockeyn vieraana lopulta lukemin 2-1.

Ottelu sai vauhdikkaan alun. TUTOn Samu Markkula yllätti Jokereiden maalilla torjuneen Henri Risikon heti ensimmäisessä hyökkäyksessä ja vei kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Peli jouduttiin keskeyttämään hetki maalin jälkeen lähes tunniksi, kun katsomossa sytytettiin savupommi. Pitkän odotuksen jälkeen savu saatiin häivytettyä hallista ja peli pääsi jatkumaan.

TUTO käytti maalipaikkansa avauserässä tehokkaasti hyödykseen ja Jesse Vuorela tuplasi kotijoukkueen johdon ajassa 12:25.

Toisessa erässä Teemu Henritius onnistui kaventamaan tilanteeksi 1-2, kun Jesse Liuksiala nappasi kiekon maalin takana TUTO-vahti Emil Vuoriolta. Henritius pääsi viimeistelemään kauden toisen maalinsa Liuksialan esityöstä liki tyhjään maaliin.

Kolmannessa erässä Jokerit painosti läpi erän, mutta lopputulos jäi laihaksi. Joukkue pääsi kokeilemaan tasoitusta neljästi ylivoimalla, jonka lisäksi Jaakko Heikkiselle tarjoutui mahdollisuus maalintekoon rangaistuslaukauksesta. Vierasjoukkueen viimeistely ei kuitenkaan ollut tarvittavan terävää. Sen myötä kolme pistettä jäivät Turkuun.

- Meillä oli tietysti erilaiset ajatukset tänään peliin. Alku oli hämmentävä, eikä pelkästään soihdun takia. Näitä aina silloin tällöin sattuu, että maali tulee ensimmäisen erän ensimmäisessä vaihdossa. Peli lähti sen myötä antamaan tietä väärään suuntaan meidän kannalta, myönsi Jokereiden päävalmentaja Risto Dufva ottelun jälkeen.

- Ensimmäinen erä olikin meidän heikoin vaihe. Sen jälkeen oli sitkeää yrittämistä, mutta yhtä maalia enempää meille ei suotu. Kova yritys oli molemmin puolin, mutta tänään kävi näin.