Otteluraportti: Kiekko-Pojat kiri kolmen maalin takaa voittoon - “Se, joka voiton ottaa, sen ansaitsee”

Jokereiden viikon toinen kotiottelu päättyi kirvelevään 4–5-tappioon Joensuun Kiekko-Pojille Helsingin jäähallissa.

Kotijoukkue aloitti pelin erinomaisesti ja johti ottelua ensimmäisen erän jälkeen 2-0 Saku Forsblomin ja Leevi Lembergin maaleilla.

Toisessa erässä Riku Tuomola vei Jokerit jo 4–1-johtoon puolen tunnin pelin jälkeen, mutta sitten vierasjoukkue aloitti kirinsä. Oula Uski nosti Kiekko-Pojat tasoihin ajassa 43.22. Ottelun ratkaisu nähtiin kolme minuuttia ennen päätössummeria, kun Jani Taskula rokotti Jokereiden puolustuksen virheestä. Kotijoukkue haki ottelun lopussa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla ja pääsi pelaamaan myös ylivoimaa viimeisen minuutin ajan, mutta kiri jäi piippuun.

- Se, joka voiton ottaa, sen ansaitsee. Niin tänäänkin. Hyvin oli erikoinen peli. Meiltä puuttuu pelistä pitovoimaa, se on välillä sellaista rallia. Se näennäinen tai absoottinenkin hallinnan tunne päättyy usein vastustajalle vaaralliseen paikkaan tai jopa maaliin, Jokereiden päävalmentaja Risto Dufva pohti ottelun jälkeen.

Dufvan mukaan joukkueen heikoin erä kokonaisuutena oli avauserä.

– Jääkiekollisesti katsottuna ensimmäinen erä oli heikoin, johdettiin silti ottelua 2-0. Kaikki meni taistelusuunnitelman mukaan siihen asti, kunnes vastustaja teki toisessa erässä jäähynsä jälkeen maalin. Sen jälkeen meillä oli selkeästi vaikein vaihe ottelussa, mutta siitäkin toivuttiin. Puolitoista viimeistä erää pystytttiin hyökkäämään erittäin hyvin ja luomaan paljon enemmän paikkoja. Jos oltiin onnekkaita alkuottelusta, oltiin epäonnekkaita sen jälkeen. Tämmöinen oli meidän tarina tänään.

Jokerit pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina Lappeenrannassa, jossa vastaan asettuu Imatran Ketterä.

Ottelun tilastot

Edellinen
Edellinen

Tiivis otteluviikko jatkuu Ketterän vieraana – Kokoonpano illan otteluun

Seuraava
Seuraava

Jokerit tänään: Pienillä viilauksilla Kiekko-Poikien kimppuun