Ensimmäisestä treenimatsista tappio – Kiekko-Vantaa voittoon Tikkurilassa maalein 4-2

Kiekko-Vantaa - Jokerit 4-2 (2-0, 0-1, 2-1)

Jokereiden kauden 2024-2025 harjoitusottelut käynnistyivät perjantaina Tikkurilassa Kiekko-Vantaata vastaan. Kiekko-Vantaa vei lopulta voiton perjantai-illan ottelussa lukemin 4-2. Jokereiden maaleista vastasivat Arttu Lausniemi ja Leevi Lemberg.

Jokereiden ottelu ei alkanut toivotulla tavalla, kun Kiekko-Vantaa karkasi ensimmäisessä erässä kahden maalin johtoon.

– Ensimmäinen erä oli hakemista, ei oikein mikään asia toteutunut niin kuin piti. Sohittiin ja sählättiin kiekon kanssa. Työmäärä ja kiekoton luistelu oli ihan OK, mutta tuli isoja kamppailuhäviöitä, joista vastustaja rokotti, päävalmentaja Tero Määttä kertasi ottelun päätyttyä.

Jokerit tuli toiseen erään energisesti ja pyöritti peliä ajoittain Kiekko-Vantaan päässä. Kavennusmaali syntyi toisen erän viimeisillä minuuteilla ajassa 37:40, kun Lausniemi laittoi kiekon maaliin Emil Kuuslan ja Niks Fenenkon alustuksesta. Toiselle erätauolle siirryttiin lukemin 2-1.

Kiekko-Vantaa kasvatti kolmannessa erässä johtoaan jälleen kahteen maaliin, kun erää oli pelattu viisi minuuttia. Jokerit tuli kahden minuutin päästä uudestaan maaliin päähän, kun Leevi Lemberg laittoi kiekkoa maalille ja kiekko päätyi verkon pohjille. Kiekko-Vantaa viimeisteli voittonsa neljännellä maalillaan ajassa 54:27.

– Parannettiin toiseen erään paljon. Oltiin kiekon kanssa parempia ja päästiin hyökkäämään pidempiä pätkiä. Kolmas erä meni aika tasan, mutta ei saatu lopulta kunnon kirivaihetta päälle. Vastustajan maalit tuli aika lailla meidän omista virheistä, pohti Määttä.

Jokerit kohtaa viikon päästä perjantaina Kiekko-Vantaan toistamiseen.

– Vähän kaikkea pitää parantaa. Tietynlaiset lainalaisuudet ja pelaamisen periaatteet täytyy saada paremmin esille. Kun saadaan pelin virtaus paremmalle tasolle, vaikuttaa se kokonaisuuteen paljon. Katsotaan videoiden kautta tämän päivän ottelun tilanteita ja käydään läpi, mitä niissä tapahtuu, päättää Määttä.

Pisteet
#
72 Arttu Lausniemi 1+1=2
#51 Leevi Lemberg 1+0=1
#12 Niks Fenenko 0+1=1
#25 Emil Kuusla 0+1=1

Otteluseuranta

Edellinen
Edellinen

Forsblom kertoo aamujäiden päälle harjoituskauden ensimmäisistä viikoista – “Oli klassinen kauden aloitus”

Seuraava
Seuraava

Kokoonpano harjoituskauden avausotteluun