Jääkiekon yleisömäärät puhututtavat – Mikko Saarnilta konkretiaa euron tarkkuudella

Katsojamäärät ja lipunmyynti ovat nousseet jälleen merkittäväksi puheenaiheeksi kotimaisessa jääkiekossa. 

Liiganousua tavoitteleva Helsingin Jokerit on budjetoinut merkittävät yleisötavoitteet kaudelle 2024-25. Jokereiden hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarni haluaa käsitellä aihetta avoimesti ja korostaa, että lipunmyynnin asetettujen tavoitteiden saavuttaminen on ratkaisevan tärkeää seuran taloudellisen menestyksen kannalta.

”Olemme budjetoineet kuluvalle kaudelle, että myymme keskimäärin 2700 irtolippua per ottelu, lipun keskihinnan ollessa 16 euroa. Tämä yhdessä myytyjen kausikorttien kanssa vie meidät yleisötavoitteeseemme, joka on noin 3900 katsojaa per ottelu,” Saarni kertoo.

Kausikorttien ohella myytyjen irtolippujen osuus jokaisessa ottelussa on äärimmäisen tärkeä osa Jokereiden tämän hetken tilannetta ja tulevaisuutta. Hallia ei haluta lähteä täyttämään keinotekoisesti esimerkiksi suurella määrällä jaettavia lippuja. 

”Katsojamäärien kasvattaminen ns. “jaettavilla lipuilla” ei palvele meitä. Emme halua vääristää lipunmyynnin ja katsojamäärien todellista tilannetta.”


Konkretiaa euron tarkkuudella

Jokerit pelaa tällä kaudella 25 kotiottelua, joista 10 osuu yleisesti ottaen yleisöä paremmin vetäviin viikonlopun ajankohtiin. Jokereiden seuraava kotiottelu IPK:ta vastaan konkretisoi myös Jokereiden lipunmyynnin haasteet. Saarni kertoo avoimesti reaaliaikaisen tilanteen myytyjen lippujen suhteen euron tarkkuudella.

”Kuten on nähty, nykypäivänä saa tehdä isosti hommia saadakseen ihmisiä halliin paikan päälle. Tällä hetkellä olemme myyneet kausikorttien ohella 972 irtolippua IPK-otteluun ja ottelun lippukassassa on 14 310 euroa. Tavoitteemme on kuitenkin myydä yhteensä 2700 irtolippua, eli meidän on vielä myytävä 1728 lippua lisää saavuttaaksemme (pelikohtaisen) 42 477 euron kokonaistavoitteen,” Saarni tarkentaa.

Myös urheilullinen menestys heijastuu myytyjen lippujen määrään ja viime viikonlopun onnistumiset kiihdyttivät seuraavan ottelun lipunmyyntiä, joskin maltillisesti. Saarni toivoo faneilta aktiivisuutta ja kannustaa kaikkia, joilla on mahdollisuus, saapumaan paikalle tukemaan joukkuetta.

”Haluamme olla avoimia ja rehellisiä asioista – myös silloin, kun kohtaamme haasteita. Toivomme, että jokainen fani, joka pystyy, tulisi hallille. Näin voimme tavoitella niitä upeita päämääriä, joita meillä Jokereissa on,” Saarni summaa.

Jokereiden liput myy Ticketmaster.


Seuraava
Seuraava

Viikkokatsaus 41/2024: Torstaina palataan Nordikselle - “Se hitsaa joukkuetta yhteen, kun onnistumisia tulee laajalta rintamalta”