Jokereiden U18-päävalmentaja Teemu Mielonen nimetty U16-poikien maajoukkueen valmennusryhmään – “Olen saanut kasvaa Jokereissa niin ihmisenä kuin valmentajanakin”

Jokereiden U18-joukkueen päävalmentaja Teemu Mielonen on valittu osaksi alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen valmennusryhmää. Mielonen on kulkenut merkittävän matkan Jokeripolulla, ensin pelaajana ja nyt valmentajana.

– Jokerit merkitsee minulle tosi paljon. Jo lapsesta asti verenperintönä on tullut se, että Jokerit on minulle ykkösjoukkue. Tässä yhteisössä on paljon hienoja ihmisiä, joiden kanssa olen saanut tehdä päivittäin hommia, niin pelaajana kuin valmentajanakin, kertoo Mielonen.

Mielonen pelasi Jokereissa U18-ikäisestä eteenpäin ja mukaan tarttui muun muassa A-junioreiden Suomen mestaruus. Mielonen tuli Jokereihin valmennustehtäviin noin viisi vuotta sitten, ensin U18-joukkueen apuvalmentajaksi, ja nyt hän johtaa joukkuetta päävalmentajan roolissa.

– Jokereilla on ollut minuun ammatillisesti iso vaikutus. Sain 24-vuotiaana mahdollisuuden tulla U18-apuvalmentajaksi ja nyt viisi vuotta myöhemmin olen päävalmentajana mukana. Tuntuu, että olen saanut kasvaa niin ihmisenä kuin valmentajanakin tässä mahtavien ihmisten kanssa. Mukana matkalla on ollut paljon hienoja ihmisiä, joiden kanssa on pystytty junioriorganisaationa kehittymään.

– Jokereissa saa valmentaa motivoituneita, lahjakkaita ja työteliäitä pelaajia, jotka haluavat mennä urallaan eteenpäin ja tehdä tästä itselleen ammatin. Se on vaatimustaso, joka antaa paljon niin valmentajille kuin pelaajillekin. Meille on äärimmäisen tärkeää taata niin joukkueiden kuin yksittäisten pelaajienkin kehitystä.

Nimitys U16-poikien maajoukkueen valmennusryhmään on Mieloselle merkittävä uusi askel uralla.

– Jokereissa olen pystynyt kehittymään valmentajana ja saanut apua niin paljon, että tämä ylipäätään on mahdollista. Koen tämän oman kehitykseni kannalta todella tärkeäksi. Nyt saan seuratyön ohella nähdä uudessa ympäristössä, miten asioita tehdään, kun valtakunnallisesti parhaat pelaajat kokoontuvat yhteen. 

Mielonen on vahvasti mukana myös Jokereiden lanseeraamassa Polku-hankkeessa, jossa hän toimii koordinaattorina. Hankkeen tavoitteena on tukea junioreiden kehittymistä ihmisinä, urheilijoina ja pelaajina sekä vahvistaa sitä, että Jokereiden toimintakulttuurissa oppiminen on arvokas asia.

– Isossa kuvassa haetaan sitä, että oppiminen olisi Jokeriyhteistössä entistä tärkeämpää ja halutaan arjen konkreettisin teoin vahvistaa sitä. Ei haluta ajatella, että esimerkiksi koulu ja harrastustoiminta olisivat toisistaan irrallisia saarekkeita. On kyse yhdestä elämästä ja haluamme häivyttää näitä instituutioiden rajoja. Koulussa opittuja taitoja pystytään hyödyntämään myös jääkiekkokontekstissa ja toisinpäin. Halutaan lisätä ymmärrystä, että koulussa opitut taidot ovat tärkeitä koko elämän kannalta, ei pelkästään koulun takia.

– Toki ajattelen myös kilpaurheilun kannalta, että ajattelevampi pelaaja osaa myös kehittää itseään paremmin. Meidän tavoitteemme on auttaa pelaajia, mutta emme ulotu arjessa jokaiseen tilanteeseen mukaan. Kun ajattelutaidot kehittyvät, pelaajat pystyvät myös itse paremmin arvioimaan kriittisesti omaa tekemistään ja tunnistamaan, mitkä asiat edistävät juuri heidän kehitystään. Tämä tekee heistä myös vastaanottavaisempia palautteelle, mikä on ratkaisevaa pelaajakehityksen kannalta, päättää Mielonen.

Edellinen
Edellinen

Otteluennakko: Viikon ainoaan kotiotteluun vieraita pohjoisesta

Seuraava
Seuraava

Otteluraportti: Tiukka vääntö kääntyi Jokereille Lappeenrannassa - “Olimme tänään työmäärässä kiinni ja sitä kautta otimme voiton”